Yin yoga

Heb je het gevoel dat je de hele tijd ‘aan’ staat? Heb je moeite met slapen, ervaar je onrust, vermoeidheid of zit je niet lekker in je vel?

Misschien is yin yoga dan wat voor jou!

Wat is yin yoga?

Yin yoga biedt een moment van rust in het drukke leven. Het is een yogavorm waar we zoveel mogelijk de spieren ontspannen en ons bindweefsel stimuleren. Bindweefsel, dat van nature minder elastisch is dan spieren, heeft meer tijd nodig om gestimuleerd te worden. Daarom houden we de houdingen enkele minuten vast, vaak in zittende of liggende positie.

En juist in die paar minuten stil zitten zit de (mentale) uitdaging. Vaak komen er allerlei gedachtes en sensaties die om je aandacht vragen nu er geen afleiding is. Yin yoga leert je te zijn met wat is. Om te ontspannen, ook in lastige situaties.

In mijn lessen ligt de focus op contact maken met je lichaam en je intuïtie, ernaar leren luisteren. Ook leer ik je hoe je de poses aan kunt passen aan jouw lichaam. Het gaat er namelijk niet om hoe een pose eruit ziet, maar hoe het voor jou voelt. Als jij je kunt ontspannen in een houding, wordt het een stuk makkelijker om naar binnen te keren.

Hoe yin yoga in mijn leven kwam

Yin yoga kwam in mijn leven toen ik begon met werken. Ik was verhuisd naar Den Haag. Ik noemde dit ook wel het ‘Wilde Westen’, want zo voelde het voor mij. Voor mijn werk moest ik elke dag met OV door twee drukke steden heen. Als hoog sensitief persoon zorgde dit ervoor dat ik continu overprikkeld was. Mijn hoofd stond de hele tijd aan en oude slaapproblemen kwamen weer terug. 

Voorheen hielp sporten mij altijd om tot rust te komen, maar dit was niet meer genoeg. Een vriendin wees mij op yin yoga en meteen na de eerste les was ik verkocht. Ik voelde me zo fijn en rustig, dat ik de dag erna gelijk voor mijn tweede les ging. Sinds toen werd yin yoga een belangrijk onderdeel van mijn leven. In het begin hielp het mij vooral om mijn hoofd tot rust te brengen en spierspanning los te laten. Later werd het meer dan dat: het helpt me naar binnen te keren, stil te staan bij wat er binnen in mij speelt. 

Drie jaar geleden besloot ik mij aan te melden voor een yoga teacher training. Wat ik daar heb geleerd wil ik graag met anderen delen, omdat ik geloof dat iedereen meer ‘yin’ in zijn leven kan gebruiken. Wil je het een keer proberen?

Voel je vrij om een keer (gratis) met mij en yin yoga kennis te maken!

Lesaanbod

Yin in Scheveningen

Elke zondagmiddag van 15.00 – 16.00* kun je rustig je weekend afsluiten met yin yoga.

De lessen worden gegeven in kleine groepen (max 8 mensen) dus er is voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht. 

Locatie: De Zelfspot, Badhuisstraat 198

* Let op:  Vanaf 14.45 gaan de deuren van de zaal open. Zorg ervoor dat je op tijd komt zodat je jezelf rustig kunt installeren. Om 15.00 start de les en gaan de deuren dicht. Mocht je voor een dichte deur staan kun je helaas niet meedoen. De reden hiervoor is dat het erg storend is voor mij als docent maar ook voor de mede cursisten wanneer mensen later binnenkomen.

Prijzen:

 • Proefles: €5
  Als je kennis wil maken met mij en yin yoga
 • Losse les: €15
 • 5 strippenkaart: €70
  (3 maanden geldig vanaf eerste les)
 • 10 strippenkaart: €130
  (6 maanden geldig vanaf eerste les)
 • Gratis les (cadeautje van mij)
  Als je de financiële middelen niet hebt maar wel graag mee wil doen. Ik reserveer in elke les een plek. Als je hierin geïnteresseerd bent, stuur me even een mail! Je hoeft je situatie niet te verantwoorden, maar gewoon even melden dat je van deze optie gebruik wil maken.
 • Anders
  Ben je goed in websites bouwen, marketing, foto’s maken of iets anders waarmee je mij kunt helpen beter zichtbaar te worden? En vind je het leuk om mij als ondernemer te helpen in ruil voor gratis lessen? Stuur me dan een mail met je voorstel, misschien kunnen we diensten ruilen 🙂