Mijn verhaal

Waarom ik doe wat ik doe.

Mijn verhaal

Ik kom uit een familie waar te veel mensen veel te vroeg zijn overleden. Zoals je je wel kunt voorstellen heeft dit een enorme impact gehad op mij en mijn familie. Als klein meisje wist ik niet beter, maar ik begin me steeds meer te beseffen hoeveel invloed de situatie om mijn eigen ontwikkeling heeft gehad. Al op jonge leeftijd maakte chronische stress onderdeel van mijn leven en ontwikkelde ik vage fysieke klachten zoals gespannen spieren, slaapproblemen en chronische vermoeidheid.

Mijn zoektocht

Wat volgde was een lange zoektocht naar hoe ik me weer beter kon voelen, van mijn klachten af kon komen. De focus lag hierbij in het begin vooral op de gezondheid van mijn fysieke lichaam. Ik probeerde met sporten en gezond eten in balans te blijven. Al snel werd duidelijk dat dit niet voldoende was en ook dat de reguliere hulpverlening mij niet verder kon helpen. De focus op mijn symptomen was niet voldoende. Het gaf vaak even verlichting maar meestal waren mijn klachten binnen een dag weer terug. Binnen het 'alternatieve circuit' vond ik wel wat ik zocht. Een meer holistische aanpak waarbij je niet perse hoeft te praten over je problemen maar vooral je lichaam de ruimte geeft om te helen. Reiki kwam als eerste op mijn pad en vanuit daar ben ik steeds verder gegaan. Ik deelde hier eigenlijk weinig over met anderen, deed het vooral om voor mezelf te helpen. Deze zoektocht liep parallel met het 'werkende leven'.

COVID-19

De corona crisis bracht een versnelling in mijn persoonlijk proces. Ik werd ziek en viel weer uit met vermoeidheidsklachten. Opnieuw (of eigenlijk nog steeds) begon de zoektocht waar ik nou eigenlijk energie van krijg en wat ik wil met mijn leven. Wat vind ik belangrijk en waar wil ik aan bijdragen? Ik heb boeken en podcasts verslonden alsof mijn leven ervan af hing.

Tegelijkertijd volgde ik een Yin Yoga teacher training en ging ik uiteindelijk yoga lessen geven naast mijn vaste baan.

Mijn werk en waar ik me privé mee bezig hield begonnen als een steeds groter contrast te voelen. Ik zag mensen om mij heen worstelen met zichzelf en voelde steeds meer de behoefte om hen te helpen. Na lang twijfelen heb ik besloten mijn baan op te zeggen en voor mezelf te beginnen.

Hoe kun je met mij werken?

Op dit moment kun je op twee manieren met mij werken:

– Elke zondagmiddag van 15.00 – 16.00 geef ik yin yoga bij de Zelfspot in Scheveningen. Meer informatie hierover kun je vinden op de pagina ‘Yin yoga’.

– Daarnaast ben ik nog steeds werkzaam als onderwijskundige. Binnen het reguliere onderwijs, maar ook daarbuiten. Zo help ik ondernemers met het ontwikkelen/ verbeteren van hun online cursussen op het gebied van welzijn, gezondheid, persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Ik sta altijd open voor leuke samenwerkingen, dus als je een klik voelt neem dan even contact met me op!

Opleidingen

  • 2023-2025: Holistisch Therapeut/ Coach – Zoma Opleidingen
  • 2021-2022: Yin Yoga Teacher Training – Yogatreat
  • 2017: Reiki 1& 2 – Manipura Deventer
  • 2014-2017: Master Onderwijskunde – Rijksuniversiteit Groningen
  • 2010-2014: Bachelor Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde – Rijksuniversiteit Groningen